TripsByTips Aanmelding

« Back to the overview

08.05.

Share:

Mijn leven als digitale nomade

Toen mijn reisdrang ondraaglijk werd, zegde ik mijn woning in Beieren op en betrad ik als reisschrijfster met mijn 1,5-jarige kind aan de hand het vliegtuig naar Bangalore in Zuid-India. Zolang het internet stabiel is, kan ik als tekstschrijfster overal werken.

Hoe ik het digitale nomadisme ontdekte

In 2012 heb ik de eerste stap gezet: ik ben voor een geplande periode van zes maanden naar Azië gereisd. Ik wist toen nog niet dat dit verlengd zou worden tot meer dan een jaar. Voor deze time-out stopte ik met mijn werk als HR-manager, huurde mijn woning in München onder en pakte mijn 65 liter rugzak. Tijdens mijn avontuurlijke trip door India, Thailand en Indonesië vergaapte ik me niet alleen aan de schoonheid van de Taj Mahal, beoefende ik yoga en leerde ik duiken, maar realiseerde ik me ook dat reizen mijn passie is. Torenhoge carrièreladders en feestend nachten doorhalen stelden niets voor in vergelijking met de zoete smaak van vrijheid, die ik op de kleurrijke bazaars en tropische zandstranden ondervond en nog altijd ervaar.

Texterin Julia und ihre Tochter auf Reisen
Schrijfster Julia met haar dochter op reis

Geld verdienen vanaf elke plek op de wereld

Maar hoe kan de op reizen beluste mens zijn nomadenleven op den duur financieren? Wanhopig zocht ik het internet af naar mogelijkheden. Toentertijd stonden begrippen als ‘digitaal nomadisme’ en ‘online business’ nog in de kinderschoenen en begon de Duitse bloggerscene zich langzaam te ontwikkelen. Op een gegeven moment belandde ik op de website van TripsByTips; een talenknobbel en 10 jaar ervaring als reisagente zouden toereikend zijn voor een baan als tekstschrijver. En dus begon ik met het sollicitatieproces, totdat het wankele internet op een klein eilandje van Sumatra me hiervan weerhield.

Altijd op reis als freelance tekstschrijver

Twee jaar later voltooide ik uiteindelijk mijn sollicitatie bij TripsByTips. Ik was toen net bezig met mijn tweede lange reis langs Kudle Beach in Zuid-India. Een ding stond voor mij vast: er is geen terugweg mogelijk naar oude gewoonten en standaardbanen in Duitsland. Mijn korte toevlucht in de schrijverswereld eindigde echter abrupt toen ik ontdekte dat ik zwanger was. Dat betekende mijn terugkeer naar Duitsland, waar ik een veilige haven bouwde om te bevallen. Mijn droom om reizend door het leven te gaan, liet me echter geen moment los. Het moest toch ook mogelijk zijn om de wereld te zien met een kind?! Daaropvolgend startte ik met mijn blog Trippingtribe en besloot ik begin 2017 voor TripsByTips te gaan werken. Toen mijn reislust echt ondraaglijk werd, zegde ik mijn woning in Beieren op en betrad ik als reisschrijfster met mijn 1,5-jarige kind aan de hand het vliegtuig naar Bangalore. De verontwaardiging van bekenden, vrienden en bloglezers was groot, evenals het onbegrip dat je met een klein kind naar India verhuist.

Hafen von Gili Air
Bij de haven van Gili Air, een klein eiland voor Lombok in Indonesië

De tussenstop op Bali

Sinds juli 2017 wonen we op Bali. TripsByTips heeft mijn dromen verwezenlijkt en me onbeperkte toegang gegeven tot de wereld. Ik ben zo dankbaar voor de fantastische mogelijkheid om onderweg geld te verdienen en niet gebonden te zijn aan vaste tijden. Op deze manier red ik het prima om mijn dochter alleen op te voeden. Daarbij is Bali een geweldige plek voor families: de infrastructuur is super, noodzakelijke westerse producten zijn voorhanden, er zijn genoeg speelplaatsen en ik ben erg tevreden over de gezondheidszorg. Tegelijkertijd is het Indonesische eiland een exotisch paradijs met kilometerslange zandstranden, vulkanen, regenwoud en zeer vriendelijke mensen. Onze thuisbasis is in Ubud, waar start-ups en de nomadenscene zich volop ontwikkelen, en er genoeg speelkameraadjes voor mijn dochter zijn. Hoewel Bali prachtig is, zal het zeker niet onze laatste bestemming zijn. Dankzij mijn baan kan ik overal leven en werken, zolang het internet meewerkt. Steeds meer mensen die ervan dromen om een onafhankelijk leven te leiden, nemen contact met mij op. Tegen hen zeg ik: solliciteer bij TripsByTips! Als je de baan als schrijver in je zak hebt, kun je meteen inpakken en wegwezen; de wereld is van ons!

Onmisbare bagage voor schrijvers op reis

  • Laptop, mobiel, e-reader, en bijbehorende opladers
  • Creditcard(s)
  • Buitenlandse zorgverzekering
  • Goede schoenen voor vulkaanbeklimming
  • Slippers
  • EHBO-doos voor noodgevallen
  • Trui of dunne jas voor transport of in gekoelde winkels

« Back to the overview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *